Utrustningen ni använder på lajvet skall stämma med er egen vision av er karaktär så gott det går. Materialen är inte noga men vi vill att utrustningen är inriktad på fantasy och historiskt, dock gärna med betoning på fantasy. Som ni förstår tänker vi inte ställa höga krav då vi vill främja er kreativitet och folks möjligheter och inte begränsa dem. Några saker undanber vi oss dock: gympaskor, silvertejp, kardborrband, blixtlås, moderna tryck och loggor, nutida kläder som inte av någon speciell anledning passar in, uppenbart moderna material (som vid första anblicken syns att de är t.ex. av plast).

Nybörjarens packlista hittar du här.

Utöver detta bör du tänka på att du ska bo i skogen under ett flertal dagar. Då är det bra att tänka på följande:

 • Vad ska det bli för väder?
  Detta är bra att kolla upp innan så att du har möjlighet att ha med dig packning och kläder där efter. Ser det ut att bli blött eller kallt är fler ombyten att rekommendera. Har du inte flera ombyten av inlajv-kläder så är det bra att ha flera ombyten av kläder att ha under.
 • Hur ska jag bo?
  På detta lajvet är det tält som är boendeformen. Tänk på att ditt tält ska passa in i lajvmiljön. Information om detta hittar du under praktiskt. Det är okej att sova i sovsäckar och med liggunderlag, men detta måste täckas över med filtar eller liknande som känns inlajv. Tänk att någon ska kunna komma in i ditt tält och det ska ända kännas om att det är i spel. Prioritera att du sover torrt och varmt, modern utrusning kan alltid täckas över. Om du inte har någonstans att bo så fråga gärna i vår facebookgrupp, om du kan få åka med någon grupp eller sova med någon grupp. Om detta inte går så kontakta oss på kontakt@projektlazarus.se.
 • Vad ska jag ha på mig?
  Detta beror mycket på vad du spelar för karaktär. Men som nämnts ovan så försök att hålla din utrusning som lajvvänlig som möjligt. Ska det regna eller liknande så är det bra att ha extra strumpor. Man kan ha plastpåsar i skor och tidningspapper torkar ur skor som ska torka bra. Packa för att klara dig.
 • Vad spelar jag för karaktär?
  Detta avgör vad bör ha med dig i övrigt. Ska din karaktär bära vapen så är det latexvapen som gäller. Dessa kan köpas på flera butiker på nätet som ska gå igenom en säkerhetskontroll innan. Mer info om vapen hittar du här. Om du spelar en sminkroll bör du ta med dig utrustning för att kunna applicera smink och samtidigt förvara det på ett sätt som smälter in i omgivningen. Har din karaktär ett yrke kan man även försöka anspela på detta i sitt val av kläder och liknande.
 • Övrigt bra att ha?
  Sjukvårdssaker, allergitabletter, regnkläder till in- och utcheck om vädret ska bli dåligt, torra strumpor i överflöd, myggmedel, övrig medicin du äter.
 • Hur mycket orkar jag bära?
  Tänk på att allt du tar med dig ska kunna forslas till din lägerplats av dig själv. Packa inte för mycket!