Vapen får bäras av alla deltagare som fyllt 13 år när lajvet går av stapeln.
Alla vapen och rustningar som skall användas på lajvet skall kontrolleras av arrangör vid incheckningen.

Utrustning som anses osäker kommer att läggas undan till lajvslut för att sedan återbördas. Detta för att inte osäkra strider skall förekomma. Vill ni ha goda chanser så ta med hela, välskötta saker.
Arrangörerna förbehåller sig rätten att även under lajvet lägga undan utrustning som anses osäker.

2 thoughts on “Kontroll av vapen och rustningar

 • November 13, 2012 at 19:05
  Permalink

  Hej! Jag undra Vilket matreal en godkänd Pilbåge bör vara tillverkad i?
  Kan man ta en Vanlig trä kvist? Eller ska man använd något annat matreal(som inte kan skada någon ) .Och i så fall vilket och vart man kan fåtag i det.
  Tack på förhand.

  • December 15, 2012 at 01:00
   Permalink

   Hejsan William!
   Det finns många sätt att tillverka en båge, men trä är ett rekommenderat material till lajv. Dock är det alltid säkrare om du får hjälp av någon som gjort bågar tidigare. Vi vill inte att du eller någon annan skadar sig.
   Det som är bra med att köpa eller få hjälp med bågen är att det är lättare att veta den så kallade dragstyrkan som vi mäter på plats. Bågar med för tung dragstyrka får tyvärr inte vara med på lajvet.

   Om du vill ha mer information eller om du har fler frågor är du mycket välkommen att gå med i vår facebookgrupp: facebook.com/groups/projektlazarus eller höra av dig till oss på kontakt(a)projektlazarus.se (@ istället för (a), spamskydd).

   Ha det fint och hoppas att vi ses i sommar!
   Frida för Projekt Lazarus

Comments are closed.