Den här hemsidan innehåller massor av information. En del av den är livsviktig, en del är för den som vill fördjupa sig i lajvvärlden. I snabbguiden står allt du måste veta för att delta på framtida arrangemang. Klicka på länkarna om du vill fördjupa dig i någon aspekt av evenemanget, världen eller reglerna.

OBS! Lajvet I Sargade Lågors Famn är Inställt. Framskjutet till 2021. Vi återkommer med info.

När?

Följ med oss på I Sargade Lågors Famn 2021. Vi återkommer med info.

Var?

Berghem, utanför Skillingaryd, strax söder om Jönköping.

Vad kostar det?

0-3 år 50kr (medlemsavgift i föreningen för att försäkringar ska gälla)
4-9 år 250kr
10-17 år 350kr
18+ år 450kr

Vi är ett barntillåtande lajv: När det gäller ålder på lajvet så är vårt fokus främst nybörjare och ungdomar. Barn är välkomna på våra lajv då vi tycker att de tillför mycket till lajven och lajvvärlden, men speciell hänsyn kommer ej att tas till dem.

Anmälan och betalning

Klicka här för information om hur du anmäler dig och betalar deltagaravgiften.

Vad är vår vision?

Med bred dörr och högt i tak vill vi skapa en miljö där det är lätt att komma in i lajvsverige. Vi skapar tillsammans ett episkt fantasyäventyr där du är huvudpersonen i din historia. 

En mer utförlig beskrivning av vår vision hittar du här.

Världen

Lajvet utspelar sig i Neidaras vagga, en kontinent fylld av otaliga länder, folkslag och märkliga varelser. För hundratals år sedan dominerades kontinenten av imperiet Neidara som lämnade många mysterier efter sig när det föll. De två urkrafterna Ordning och Kaos är ständigt i kamp om inflytande i världen. Gudar, länder och filosofer svär sig ofta till någon av sidorna. Magi genomsyrar Neidara men en skicklig dödlig kan med skarpt svärd eller skarp tunga förändra världen öde. Nyligen har en mörk gud släppts in i världen, Den Vite Ormen. Denne försöker nu lägga hela Neidara under sig, men inte utan motstånd. Lajvet 2020 utspelar sig i Kairoona, en handelsplats på Ödevidderna.

Vad kan du spela?

Temat är äventyrlig och episk fantasy. Utrymmet för att spela en roll du alltid drömt om och skapa din egen legend är stor. Behöver du inspiration kan du titta på vårt inspirationsgalleri eller våra förslag på raser och yrken.
Titta gärna i våra förslag på stammar och folk, regioner och yrken i länkarna ovan. Du kan spela vad du vill som passar in i en medeltida, episk, äventyrlig fantasy. Vem har du alltid drömt om att vara?

Regler

De här reglerna är till för att alla ska ha ett säkert, tryggt och roligt lajv. Läs igenom dem och maila oss om det finns några oklarheter. Alla deltagare ska ha läst igenom reglerna nedan men det som står bakom vidare länkar är fördjupning för den intresserade.

Regler

Regler inlajv:
Magi: Om någon kastar magi på dig så inleds detta med ordet “Arkana”, sedan följer en beskrivning av vad som händer så får du agera därefter. Magiker har ett begränsat antal magier de kan kasta ett begränsat antal gånger.

Droger/magiska brydger: Om du blir utsatt/utsätter andra för droger så görs detta genom speciella lappar som tydligt beskriver vad som händer. Detta appliceras i mat/dryck och kan ej undvikas.

Alkemi: Vissa personer har tillgång till alkemiska kunskaper. Detta används för att ta fram magiska brydger, droger eller liknande.

KP: Kroppspoäng. En vanlig människa har två kroppspoäng och tål därmed två träffar med ett boffervapen. Du får din exakta KP när din anmälan är godkänd.

Vad bör jag ha med mig?

Tänk på att du ska kunna klara dig i skogen i ett antal dagar och att du ska kunna bära det själv.
Under Utrustning hittar du mer information. Nybörjarens packlista hittar du här.

Vanliga frågor

Här finns svar på vanliga frågor om regler, lajvet och praktiska saker.