Detta alvrike ligger i skogen Ehrenvaln vid Ormhavets kust, väster om Malekitiska vidderna. Skogen som omger detta stora alvkungarike är mörk och kuslig. Träden har så stora kronor så att dom skymmer solens strålar från att ge näring till marken där. Det finns bara en väg till Erhendil och genom skogen, många som går in där tappar bort sig och få återvänder. Skogen är vaktad av naturens alla väsen, djur men också skogstroll, enter och varelser som anser att naturen är något att kämpa för. I Ehrenvaln blåser det inte, det regnar inte och det finns inget att äta förutom giftiga växter. Men när man börjar närma sig Erhendil märker man att skogen börjar bli ljusare, blommor och djur börjar synas. Ju närmare man kommer Erhendil desto ofarligare blir skogen, den får mer liv.  Erhendil har länge varit tyst och ingen har någonsin brytt sig om detta kungarike, man har länge trott att kungariket bara varit en saga.

Aktuellt

Alvkungen Aiduin har nu beslutat att det är dags för alverna att gå ihop, han vill få alla alver att samarbeta och hålla ihop i svåra situationer. Alvkungen har nu skickat ut sina diplomater till alla alvkungariken runt om i världen för att skapa en allians mellan alver. Erhendil ligger inte i krig med några nationer alls men har inte heller några allierade i närheten.

Sedvänjor och kultur

Erhendilerna är ett folk som slåss för naturens bästa, de är stolta och väldigt artigt folk. Erhendilerna har en kung vid namn Aiduin, en prins vid namn Jandar och en prinsessa vid namn Jahna. Drottningen hade för flera tusen år sedan drunknat – det var då som Aiduin stängde av all kontakt som Erhendil hade med resten av världen. Eftersom erhendilerna inte hade haft någon kontakt med några andra folk eller raser på flera tusen år så är dom väldigt skygga av sig, dom har svårt att lita på annat folk som inte är alver och ännu svårare att förstå dom. Eftersom Erhendil inte har varit i krig på så många år så har man istället för att lägga pengar på krig kunnat lägga pengar på att forska. Detta gör så att erhendilerna är ett väldigt klokt och vist folk. Som sagt så litar dom inte på annat folk, men det gör dom inte mindre artiga. Erhendiler är ett folk som aldrig gör sig oartiga, dom älskar vin och bjuder gärna på ett glas. Alla alver i Erhendil är lika mycket värda, kvinna som man, om du är 2000 år eller om du är 5000 år. Erhendil och dess folk är känt för: Att ha de bästa skeppen – Erhendilerna är otroligt bra skeppsbyggare och deras flottor, att de har ett av de bästa vinerna och ett av de godaste bröden, deras stora utbud av alkemistiska varor och att de står långt fram inom forskning, samt att nästan alla i Erhendil kan alkemi och hur man bygger ett bra skepp. På grund av att dom gör så bra skepp i Erhendil så har dom nu kunnat skicka ut fler diplomater och flottor till alla världens hörn för att diskutera. Erhendil har lagt mycket tid på att göra ritningar för nya skepp och hur man kan göra dom bättre i både krig och fraktväg.

Erhendilerna använder nästan alltid pilbåge i strid, i närstrid så har dom oftast två svärd. Det finns djur som väljer att stå vid erhendilernas sida i strid och dom är oftast vargar, björnar, hjortar och fåglar. Enter och andra skogsvarelser hjälper också till eftersom dom anser att dom är skyldiga Erhendil något för deras skydd. Erhendilerna är nästan ostoppbara på havet och i skog och på slätter men i berg är det mycket lättare för erhendilerna att förlora i strid. Det finns en grupp erhendiler som kallar sig själva Nimuerna, Nimu heter den stjärnan erhendilerna anser vara den viktigaste stjärnan. Denna grupp alver skyddar den södra delen av Erhenvaln, vid gränsen. Dom alverna är specialutbildade och otroligt kända i hela Erhendil för deras stridsfärdighet. Ledaren för denna grupp av alver heter Zaleria och hon är den kändaste krigaren.

Religion

I Erhendil så finns det bara kunskap och vetenskap. Erhendilerna är väldigt emot religion. Dock så tror dom på en legend om en stjärna, Nimu.  Dom anser att Nimu var den första stjärnan och att det också var den som skapade alverna och ljuset. Nimu är en väldigt viktig stjärna för erhendilerna. Erhendilerna har en högtid som kallas DeNimuDa, då skall alla erhendiler ha på sig vitt eller grön och ägna en hel dag åt att bara tänka på Nimu, på natten när stjärnorna kommer och så fort man ser Nimu blir det fest med musik, mat och vin. Dagen efter så är sorgens dag, den dagen är ägnad åt alvdrottningen som så länge varit död.

Nimus symbol

Nimus symbol

Utseende

Om man tillhör en av Nimuerna så bär man oftast svart rustning av läder och under det skinnbyxor och tunika i grön. Du bär absolut inte mantel om du är med Nimuerna, det är förbjudet. Erhendilerna har till vardags på sig pösiga tygbyxor, en tunika, mantel, och väldigt ofta rockar. Dom klär dig väldigt sällan i svart eller rött. Färger som är vanligt är grönt, blått, vitt och lila. Om du jobbar som vakt så har du ofta svart rustning av läder men med ringbrynja under. Något som Nimuerna absolut inte har. Till fest har dom alltid vita eller gröna kläder.

Politik

Erhendilerna har varit så nöjda med sin kung att ingen har någonsin tänkt på att rösta för en ny. Kungen och alla andra från Erhendil tycker precis samma. Skogen ska skyddas, djuren som bor där och erhendilerna är för Ordning. Kungen Aiduin vill nu att deras politiken ska sträckas ut över världen, Erhendil är inte i krig med någon men erhendilerna avskyr svartblod dvärgar mest. Men dom avskyr också alla andra grupper av folk som är emot deras politik. Så här ser kastsystemet ut i Erhendil:

Kung / drottning
Kungligt blod
Forskare
Adel
Kapten
Nimuernas kaptener
Soldat

Typiska namn från Erhendil

Vulluin, Cameron, Mirthal, Aquila, Lyra, Alenia, Shyilia, Shaira