Rykten inför arrangemanget Bortom Skymningsvärldens Portar 2018.

Från en mötesplats som Uulzvar sprider sig rykten som ringar på vatten. Ju mer osannolikt desto längre sprider det sig! Här finns några rykten som din roll kanske hört redan innan lajvet börjar.

Har ni något rykte ni vill ska upp på den här sidan så kan ni skicka den till kontakt@projektlazarus.se

Folkvandringar
Kazankunis fall
Fusket i Niatheras lotteri
Nattliga karavaner
Handelshuset Sista Huset
Konflikten mellan de tre Välsignade familjerna
Lazarusemblemen

Folkvandringar
Det har varit mycket folk i rörelse under de senaste åren, sedan Kazankuni föll samman i inbördeskrig. Överallt man går stöter man på främlingar. Det sägs till och med att hela folkgrupper är ute på vandring, vilket lär skapa stora oroligheter. Från Jormsgård kommer allt fler flyktingar som berättar om konflikterna som har uppstått i spåren efter kung Aldris krig mot Kazankuni. Det verkar dessutom som att halva Galanien har tömts på folk som försöker undkomma de återfödda gudarna och det talatiska inflytandet som sägs strömma från livsträdet Irminsul.

Kazankunis fall
Det kommer inte ut mycket information om vad som egentligen händer på Skymingskontinenten. Det går många rykten om vem som för tillfället har makten i Kazankuni eller vilka familjer som har försvunnit senast. Omkring Uulzvar går det dessutom lika många rykten om vad som har hänt med bonden Ögge, som fick tag på tvillingsvärden och begav sig till kejsarinnan för att utmana henne om tronen. En del har hört att han blev nedhuggen direkt när inbördeskriget bröt ut. Någon annan säger sig ha sett honom på ett värdshus i norra Zephyrii marker.

Fusket i Niatheras lotteri
Biblioteksstaden Niathera har alltid varit mytomspunnen men de senaste åren har det börjat spridas rykten om att orden som har hand om biblioteket och lotteriet inte är så goda som de utger sig för att vara. De säger sig stå för balans mellan ordning och kaos men det har läckt ut information om att det förekommer fusk i deras lotteri. Den som knäcker koden kan tydligen rigga utgången för att skapa fördelar för sig själv. Det hela liknar mer och mer hyckleri.

Nattliga karavaner
Det är många ädlingar som är ute på flykt från upproriska undersåtar och inbördeskrigets förödelse. Det betyder att det också transporteras stora rikedomar utmed vägarna, ibland till och med näst intill obevakat för att inte dra till sig fel sorts uppmärksamhet…

Handelshuset sista huset
Det relativt nya handelshuset som går under namnet Sista Huset har med intrigerande och brutala metoder övertagit flera av de gamla anrika handelshusen i Viratsia och söker total dominans. Till och med handelshuset Soleda har på detta sätt blivit infiltrerat och står under Sista Husets kontroll. Det ryktas dock om att Jama den Gamle, Sista Husets överhuvud sedan många år inte längre är outmanad och att en maktkamp är nära förestående.

Konflikten mellan de tre Välsignade familjerna
I skuggan av de dramatiska händelserna i Uulzvar, kan den som vänder blickarna söderut se att konflikten mellan de tre Välsignade familjerna gått in i ett nytt skede. Hus Sordoz, som har saknat ett eget territorium sedan de Oräkneliga tårarnas krig, har invaderat och tagit över Fomateidernas marker. Sordozerna har konsoliderat sin makt över regionen. Ingen kom till Fomateidernas hjälp trots desperata vädjanden. Det ryktas att det Sordoziska rådet nu har blivit korrumperat och förblindat av sin nyvunna makt, och kanske inte är nöjda med Fomateidernas land. Vad händer nu? Sordozerna har hittills inte brytt sig om konflikterna i Uulzvar utan har i lugn och ro byggt upp sina trupper i sina nya borgar. Bör hus Arkonia vara oroliga?

Lazarusemblemen

Jakten på de ovärderliga Lazarusemblemen pågår ständigt. Dessa mystiska klenoder delas ut i fysisk form till de deltagare som har turen och ödet på sin sida och de kommer att ha en spännande funktion på själva lajvet. Emblemen förekommer i olika valörer och symboliserar därmed det värde de har. Emblemen löses in hos Lazariterna under själva lajvet, först då får man en fullständig förståelse för deras värde. Att erövra dem kräver uppoffring, så kanske kan en hjälpande hand till en lazarit ge utdelning… Lycka till!

32763410_10156403479679028_8804948338534252544_n