“Blodscirkusen” är den term som används för Kairoonas gladiatorarena. Detta är en ny skapelse, enbart några år gammal, och uppkom som en naturlig konsekvens då allt fler lycksökare började färdas till staden. I takt med att dessa ofta ganska tvivelaktiga individer hamnade i allt fler bråk började det krävas ett utlopp för folks blodtörst. Ett informellt system för organiserade slagsmål och stridigheter växte snart fram, men det var för två år sedan som Blodscirkusen kodifierades och blev vad den är idag. Drivkraften bakom detta var den då nytillreste Pagliani, i folkmun känd som “den galne viratsiern”.

 

Ledningen

Med sin bisarra klädstil, sin narraktiga ansiktssminkning och sitt gälla skratt är Pagliani en omisskänlig figur i Kairoona. Varför han lämnade Viratsia vet få, men rykten går om mord, kätteri och otrohetsaffärer med mäktiga personers döttrar eller söner. I vart fall har Pagliani snabbt byggt upp en organisation kring Blodscirkusen: han kontrollerar både vadslagningen och en samling råskinn som fungerar som säkerhet och gladiatortränare. Pagliani är även i någon mån läkekunnig, och är den som lappar ihop sårade stridande. 

 

Strider

Blodscirkusens strider sker i två “ligor”, en för amatörer och en för professionella gladiatorer och andra väl ansedda krigare som väljs ut av Pagliani. Amatörligan  fungerar framför allt som en uttagning till de professionella striderna. Å andra sidan är summan man betalar för att delta liten, så i stort sett alla kan pröva lyckan. I amatörligan sker samtliga strider utan rustning med undantag för hjälm och eventuellt handskar.
Den som först faller förlorar. Alla vinster registreras av Pagliani och när man har vunnit fem matcher kan man få möjligheten att strida i den professionella ligan. Han har också det slutgiltiga ordet om vilken utrustning som får användas.

 

Den professionella ligan kräver att man faktiskt har bjudits in. Detta sker antingen genom att vara en ryktbar kämpe eller genom att visa sin framgång i amatörligan. Vem som är en “ryktbar kämpe” bedöms av Pagliani själv, som förstås ser generositet som en av de främsta egenskaperna hos en sådan krigare. I den professionella ligan får deltagarna själva fritt välja sin rustning och sin beväpning. Det enda som är otillåtet är avståndsvapen, gift och trolldom. Den professionella ligan har ett väl tilltaget pris, och är ofta omgiven av en våldsam vadslagning.

Inför helgen i juni sägs det också att högsta vinsten i turneringen är en av nycklarna.
Själva turneringen fungerar så att alla som önskar delta får gå max fem matcher från fredag morgon till tre glas efter middag under lördagen. Efter detta kommer de fyra med högst poäng att mötas i finaler. Om någon ligger på samma poängnivå kommer dessa att mötas först.

 

OFF

Vi kommer att låna ut hjälmar, suspensoarer för män och även vapen till dem som är nybörjare och inte har egna. Dessa lånar man dock under ansvar och vi kan inte garantera att vi har i rätt storlek för alla.
Vi rekommenderar dock att alla som går upp i Blodscirkusen för att strida bär just hjälm och suspensoar men även handskar. Även om det är mjuka vapen och vissa träffområden är förbjudna så händer olyckor lätt.
Snygga strider är det viktigaste, spela på träffar som i vanliga strider och ge motståndaren tid att göra det samma.

Vi söker också gladiatorer, hela gladiatorskolor, vapenmästare, tränare o.s.v.

2 thoughts on “Blodscirkusen

Leave a Reply