Viktig information om årets lajv: Bortom Skymningvärldens Portar.

Skuggor kommer att vara ett viktigt inslag på årets lajv. Skuggorna är kopior av alla spelarna på lajvet som kommer från skuggvärlden. Deras mål är att ersätta de ”riktiga” varelserna i vår värld.
Vi specifika tidpunkter under lajvet så kommer Skuggorna att samlas. Dessa känns igen på att de bär en grå munkavel (en får gärna ritas en mun på den) när de rör sig som en armé, eller att de i sin mest diskreta form – när de försöker dölja sin existens: har tre prickar bakom ena örat, med någon centimeters mellanrum. Skuggorna är helt spegelvända versioner av er spelare till den grad att de också slåss med (och skriver mer) fel hand jämfört med den du normalt sett använder.
Har du som spelare någonsin slagits mot Skuggorna så måste du också gå in och spela en skugga vid ett senare tillfälle under lajvet. Inget hindrar spelare från att frivilligt ställa upp som Skuggor under lajvet men om du slagits mot Skuggorna har du en skyldighet att göra det. Målsättningen är att det vid olika tillfällen under lajvet kommer att finnas en armé av ”skurkar” som vem som helst kan spela och slåss med eller mot, med samma kläder som deras vanliga karaktär, utan att riskera att deras karaktär dör.

”Vad dväljs bortom skymningsvärldens portar? Tänk om varje individ i vår värld fanns här som en mörk skugga av sitt verkliga jag. En negativ spegelbild fylld av allt det hos oss som vi tränger undan och försöker ignorera. En plats för onda tvillingar.
Tänk att våra mörka skuggor följde oss från denna verklighet och hela tiden sträckte sina händer mot oss i ett försök att bryta igen. Tänk om de lyckades.
Tänk om.”