Nedan följer grundläggande info om några raser.
Detta är absolut inte alla raser som finns i världen utan ni kan lägga till precis vad ni vill och ändra och/eller lägga till i beskrivningarna på dem som redan finns. Vill ni ha lite idéer finns det en lista för det.

Beskrivningarna behöver heller inte stämma in på alla undergrupper av raserna och ni är välkomna att skriva helt andra beskrivningar.

Chimera 

Demoner

Drakar och drakblod

Drower

Felver

Fenix 

Fiber – PDF

Havsfolk

Homunculi

Ihmiset

Koskentroll

Rakasha

Thuringwath 

Tvldatsi

Trofer

Urtroll

Zangarer

Änglar

Människor
Den mest spridda rasen i den kända världen är också den mest mångsidiga. Detta innebär också att alla människor inte är lika utan att olika kulturer växt fram som uttrycker olika saker och på olika sätt. Detta är också människans styrka, rasens stora anpassningsförmåga.

Mer info om olika kulturer finns främst under Länder, Religioner och religiösa grupperingar samt Andra grupperingar men det är som vanligt fritt fram att skapa egna.

 

Alver
Dessa väna, smidiga varelser besitter en elegans som får människor att se klumpiga ut i jämförelse. De är stolta och ser oftast evigt unga ut. Om dessa kännetecken inte skulle vara nog så är deras öron även spetsiga.

Då alverna lever för evigt blir deras syn på världen mycket olik människornas och även deras värderingar. Detta gör dem ofta svåra för människor att relatera till. Alverna å sin sida känner att människor är hastiga och impulsiva och håller sig därför ofta borta från dem.

De är kända för att vara intelligenta varelser. Deras händer skapar vackra hantverk av alla de slag och de är även kända för att vara goda musikanter och sångare, detta mycket på grund av deras ljusa, sjungande röster.

Alverna brukar ofta delas upp i olika grupper då deras generella riktningar på åsikter ofta har splittrat och format dem för länge sedan. Bland de som det vanligen talas om finns skogsalverna; naturens väktare, högalverna som dväljs i sina egna städer men ibland även i människornas, och mörkeralverna som har valt att se sig som världens svurna härskarras och därför ständigt försöker omkullkasta det andra har byggt upp.
  

 

Dvärgar
Korta, satta och kraftigt byggda, oftast med yviga skägg bor de i sina gruvor där de plockar fram allsköns metaller ur bergens inre. De är envisa och kallas ofta giriga, men skulle själva säga att de har en mycket stark kärlek till metaller och ädla stenar. De har också en stark hederskodex och är traditionalistiska.

De är kända för sin smideskonst och att de kan bearbeta metaller som inga andra kan. De blir äldre än människor, om än inte lika gamla som alverna, och talar i dova röster.

 

Magiätare
Magiätarna är fruktade av all världens magikunniga. Mycket lite är känt om dem och de verkar inte ha något speciellt utseende utan födas bland andra raser eller något liknande.

Vad som är speciellt är dock deras oändliga törst efter magi. De äter den gärna från föremål men även direkt från andra varelser, och som för att kontrollera att inget av magin finns kvar i varelsen så äter de ofta även varelsen själv.

De är som en osynlig fläck i magin och hur de har uppkommit är är okänt. De verkar inte dö av ålder, men annars saknar de specifika kännetecken, vilket bara gör dem mer fruktansvärda. Från deras sida verkar de avsky magin och dess utövare som om det vore smärtsamt för dem att de bara existerade.

 

Orcher
Stora, muskulösa, kraftfulla, fula med grön, grå eller brun hy, gristrynen och betar i käften. Detta och deras lysande röda ögon räcker ofta för att skrämma andra raser redan innan man samtalat med dem. De tror på den starkes rätt och är våldsamma och impulsiva. Ofta återfinns de som rövarband eller lierade med mörkeralvsriken. Deras tal är gutturalt och de är ofta trögtänkta och har på det hela taget ett väldigt dåligt rykte, förtjänat eller ej.

De är kända som mördare, plundrare och skövlare och för att de bär på en ständig oriktad ilska, samt att de inte skapar själva utan raserar vad andra har byggt upp.
Hur länge orcher lever är okänt och många går en tidig, våldsam död till mötes men troligen så har de en ungefärlig livslängd som en människa.

Undantagna är de kazankuniska orcherna som bevisar både belevat tal och tankestyrka på nivå med människor. Generellt så är de väldigt lika människor i de flesta hänseenden vid sidan om det rent utseendemässiga.

 

Vättar
Orchernas mindre kusiner är kända för att vara intelligentare och framförallt mycket sluga. Då de ofta delar samhällen med orcherna kan de inte få sin vilja fram genom att slåss med orcherna utan måste använda sin list. De bildar även egna samhällen och även om de är benägna att gå på plundringståg skapar de mer saker för sig själva än vad orcherna gör. Just detta att vättarna och orcherna ofta bildar gemensamma samhällen gör att de ofta klumpas ihop under termen svartblod.

Utseendemässigt är de mindre, smalare och senigare än orcherna med långa näsor och öron och spetsiga tänder men liknande hy.
    

2 thoughts on “Raser

 • March 17, 2013 at 19:48
  Permalink

  Är det någon mer som ska vara skogs alv? Kontakta på på email isf: sara.fors(at)rocketmail.com

  • March 22, 2013 at 01:45
   Permalink

   Kul att du har hittat hit och kul att du är sugen på att spela skogsalv!
   Gå gärna in och fråga i vår facebookgrupp, där är det mycket aktivitet. 🙂
   https://www.facebook.com/groups/projektlazarus/

   Hoppas vi ses i sommar!
   Frida Karlsson för Projekt Lazarus

Comments are closed.