Vad är Projekt Lazarus?

 • Ett projekt för nostalgi och nyskapande.
 • Ett projekt för att återskapa den känsla du hade på ditt första lajv, eller att skapa den för första gången.
 • Ett projekt som säger ”Ja”.
 • Ett projekt där alla kan känna sig som huvudrollen på sitt eget lajv.
 • Ett projekt för att föra magin tillbaka till lajv.
 • Ett projekt som är lättsamt.
 • Ett projekt som är lättillgängligt och har låga krav men högt i tak.
 • Ett projekt för att skapa tillväxt av nya lajvare.
 • Ett projekt där vi alla hjälper varandra till en bättre lajvupplevelse.
 • Ett projekt för inkludering och jämställdhet i lajvsverige.
 • Ett projekt för att skapa kreativitet och inspiration.
 •  

  Våra grundtankar

  Vi arrangörer har varit med och lajvat i många år nu. Under de senaste åren har lajvandet i Sverige förändrats. Kraven på både utrustning och spel har höjts. Samtidigt som det har givit oss många trevliga upplevelser så är det inte alltid man orkar spela en karaktär fylld av ångest, eller för den delen har tid att sy upp en ny dräkt anpassad just för att den specifika geografiska stilen och tidsåldern lajvet kräver.

  Vi vill gå tillbaka till ett lajvande som är lättillgängligt. Vi älskar människor som engagerar sig med hjärta och själ i karaktärsbakgrunder och fantastisk utrustning, men det är inget måste. Du som kommer på lajvet ska ha roligt, det är vår främsta avsikt.

  Fantasi ska tillåtas flöda fritt. Vi arrangörer ska finnas med som ett stöd och ett bollplank för att hjälpa till att utveckla spelarnas koncept. Samt för att föra samman olika grupper och personer. Och skapa ramar för spelarnas kreativitet.

  Även om vi lånar en del från våra tidigare lajvupplevelser så kommer vi även att introducera nya metoder och element som inte använts tidigare, eller som vi anser har använts för lite på lajv.

  Vårt mål är även att ingen ska vara rädd för att åka ensam på lajvet. Vi kommer att göra vårt bästa för att föra samman folk i grupper eller hitta folk som de kan lajva tillsammans med.

   

  Jämställdhet och inkludering

  Alla ska känna sig välkomna på våra lajv och in i lajvhobbyn. Genom representation, bilder, ordval och liknande försöker vi alltid se till att vara jämställda och inkluderande. Detta är är en grundpelare i vår verksamhet, och för att få alla att känna sig trygga, välkomna och inkluderade behöver vi hjälp av alla våra deltagare.

  Därför vill vi att ni deltagare inte behandlar varandra efter offattribut som kön, hudfärg, eventuell funktionsnedsättning, sexualitet eller liknande. Vi vill istället att ni utgår ifrån karaktärens inlajvattribut när ni möter era medlajvare. Även om vår fiktion är fri och öppen för deltagare att bidra till så vill vi hålla den icke diskriminerande på alla sätt.

  Vi vill alltså INTE ha kommentarer som bygger på fördomar om kön, ursprung, sexualitet eller annat som påverkar spelaren på riktigt. Eftersom sådana fördomar inte finns i spelvärlden är sådana kommentarer dessutom off.

  Vill ni förolämpa någon använd bara inlajvattribut, och endast sådana som inte kan blandas ihop med offlajvattribut.