“Välkomna in kära vänner! Vad kan vi stå till tjänst med? Är det cider för att släcka törsten som önskas?

Inte? Då kanske du letar efter att tjäna lite pengar? Har du nått att sälja eller letar du jobb, vi har nått för alla. Eller är det kanske så att du behöver nått utfört?
Vi kan alltid hitta rätt personer för rätt jobb, till rätt pris såklart…”

 

Välkomna till Gröna Glöden, svartkorgen på Spiraltornets Fall (Lazarus 2015).

Krogen ägs av gruppen Ursus, en grupp som färdats från Kairoona för att i år besöka Uulzvars marknad. De har annonserat ut en auktion som kommer ske i två delar, en auktion de lovar kommer bli värd att besöka! Självklart även trevlig stämning, dryck och musik.

 

Krogen ligger en kort bit från marknadsplatsen då de vill undvika att betala skatt till Uulzvars ståthållare. Det är dock inte den enda anledningen. Ursus är kända för att ha en hel del att göra med ljusskygga affärer. Tanken med krogen är inte bara att sälja cider utan att vara en utgångspunkt för Ursus andra affärer. De kallas sig förmedlare av tjänster och handlare som ställer få frågor…

 

På Gröna Glöden kommer det finnas en anslagstavla med jobb, kontrakt, efterlysningar etc. Om det är lite mer… delikata affärer finns det rätt person att prata med inne på krogen. De i Ursus lever efter ett visst kodex, att när man skakat hand på en affär ska båda parter upprätthålla sin del. De som inte gör kommer snabbt få se sina namn efterlysta på anslagstavlan.

 

Några namn att kanske lägga på minnet:
Nil Björnfader – ledare av Ursus, lätt byråkrat och artefaktsamlare
Torvald – Krögaren, brukar veta efter många år i yrket vem som har de djupaste fickorna
Mattheus – Ärkealkemist
Yrsa Lo – Farliga affärer
Glen – Sekreterare och Lånhaj

 

Sedan finns det handelsmän för värdemetaller, örter, information och mycket mycket mer…

 

Vill du komma i kontakt med Gröna Glöden innan lajvet nås de på:
niels.boardman@gmail.com