Något som alla har hört talas om är Mörkret. Det används för att skrämma barn och det berättas om i skrönor på värdshus. Det är något alla känner till och fruktar. Oavsett var ens lojaliteterna ligger fruktar man Mörkret. Det är varken allierat med kaos eller ordning.

Det är som om de är från en annan värld som har öppnats mot vår och deras enda mål är att ta över vår värld och göra den till sin samtidigt som de förgör eller förslavar allt som finns i den. Det går inte att resonera med dem och de korrumperar allt de tar i.

Det finns dock folk som har valt att ställa sig på deras sida. Många gör det då Mörkret erbjuder stora belöningar i olika former för till synes struntsaker. De som ställt sig på Mörkrets sida kallas i folkmun för Kättare och rädslan för dem är nästan lika stor som för Mörkret självt. På en del syns det nästan omedelbart om de blivit Kättare men andra syns det aldrig på, något som gör att man aldrig vet vart man har dem.

Strider utkämpas ständigt mot Mörkrets makter. Dessa är förvridna varelser som en gång har varit humanoider eller djur men även helt andra varelser, antagligen från den plats de en gång kom. De har tagit hela riken. Platser dit ingen längre färdas och där gränserna bevakas dag och natt av enorma arméer.

Hotet är dock för de flesta ännu inte så påtagligt att man allierar sig mot det och de flesta riken har ännu inte drabbats. Än spenderar de flesta sin tid med sina egna problem och dispyter då Mörkret är dem avlägset eller som tidigare nämnt, bara en saga. En saga som skapats för att skrämma barn, eller rent av folket, till lydnad. En myt som underblåses för att ge makt åt religiösa fanatiker och genomdriva hårdare lagar och ett strängare styre.

Under det senaste året har dock saker hänt som gör det svårt att framhärda att Mörkret endast är ett rykte eller en barnsaga. En av Mörkrets Härolder skall ha framträtt i staden Kairoona i norr och därifrån skall han sedan ha begett sig rakt över kontinenten till Viratsia. Efter honom lämnas ett spår av förstörelse och förruttnelse med förvridna växter, djur och människor som en tydlig markör för den som vågar bege sig dit.
En Förkunnelse som sägs härstamma från Mörkret har också spritts:

Undergångens händer sträcker sig ut över världen för att krossa alla otrogna
Smärtans tid är kommen, det finns ingen chans att undkomma
Dagens ljus skall aldrig komma åter
Era åkrar skall täckas av svart obsidian
Syster och broder mördar varandra med villig hand
Föräldrar kommer att döda sina barn i livmodern hellre än att låta dem födas

Ni kommer att krossas under våra fötter
Ert blod spillas på marken och era kroppar kastas till vargar
Inget kommer att lämnas levande
Hör ljudet, det bultande dånet, av Mörkrets armé
Er aska kommer att spridas för vinden

Vi ser skräcken i era hjärtan, ni kan fly men aldrig gömma er
Vi kommer att jaga ner er och slita er i stycken
Inget kommer att finnas kvar, varken ert namn eller minnet av er
Det kommer åter att bli som om ni aldrig har existerat

Leave a Reply